8 nieuwe Puppy’s van de Grote Kleine Jagers

28 juni 2018 er zijn 8 puppy’s geboren van Pien!!!

Na 6 nachten in de woonkamer gekampeerd te hebben was het donderdag eindelijk zover. In de ochtend begon Pien heftiger te graven in de werpkist en af en toe ging ze daarbij ook hijgen. Allemaal tekenen dat de bevalling in aantocht was. Om 11:50 werd de eerste pup geboren een mooie reu welke wij voorzien hebben van het blauwe bandje. Na de eerste duurde het even voordat de tweede pup geboren werd. Maar kort na de geboorte van de tweede toen ik deze aan het wegen was volgde de derde al. Het was gisteren een warme dag maar gelukkig viel het bij ons in huis mee omdat wij alles goed dicht hadden gehouden dat scheelt toch wel veel hoor.

Na weer even gewacht te hebben volgende nummer 4 en enige tijd later nummer 5. Onze dierenarts had zeker 6 puppy’s gezien op de echo mogelijk zeven maar daar was ze niet zeker van. Omdat Pien tijdens de echo wat gasvorming in haar buikje had kon het exacte aantal niet geschat worden. Maar gezien de gewichtstoename hadden wij het vermoeden dat het er meer als 6 waren. Dit bleek uit eindelijk te kloppen want om 18:06 werd de laatste pup geboren.

Pien heeft het goed gedaan en is bevallen van een prachtig nest van 5 reutjes en 3 teefjes. De eerste nacht is ook goed verlopen en alle puppy’s weten de melkbar van Pien al te vinden. Pien zelf maakt het ook goed. Gisteren was ze echt wel uitgeput maar ook zij lijkt een goede nachtrust gehad te hebben en eet en drinkt goed.

De komende tijd staat in het teken van het verzorgen van Pien en haar puppy’s en ons hele gezin draagt daar aan bij. Zo leuk om te zien hoe onze dochters van 3, 5 en 12 jaar ook zo begaan zijn met Pien en haar puppy’s. Pleun onze andere teckel heeft ook al een paar keer mogen kijken. Maar Pien zorgt er wel voor dat ze nog niet te dicht bij haar nieuwe kroost komt. Dus ook Pleun wordt tussen door extra verwent omdat Pien nu geen interesse heeft om met haar te spelen.

 

2 thoughts on “8 nieuwe Puppy’s van de Grote Kleine Jagers

  1. Hey, wat leuk om verslagje te lezen. En wat mag pien trots zijn op haar snoepjes van pupjes en jullie weer trots op pien. ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *