Afscheid genomen van 2 Grote Kleine Jagertjes

Zaterdag was een zwarte dag mee gemaakt van het fokken. Om maar met de deur in huis te vallen hebben wij vandaag de twee kleinste puppy’s, reutje rood en reutje grijs in laten slapen bij onze dierenarts.

Ze waren achter gebleven qua gewicht bij de anderen. Toen ze geboren werden hebben we ze zo kort mogelijk weggehaald bij Pien om te wegen en een bandje om te doen.

Daardoor gisteren, de dag na de geboorte, pas goed geïnspecteerd toen bleek dat ze achter bleven.

Toen we goed keken zijn wij ons rot geschrokken. Reutje grijs bleek een ernstige vorm van een open gehemelte te hebben. Reutje rood had dit ook en daarbij ook nog een hazenlip.

Hierdoor kunnen beiden puppy’s niet goed drinken en na overleg en controle door onze dierenarts hebben wij besloten ze een langere lijdensweg te besparen en zijn ze vanmiddag in ons bij zijn ingeslapen….😢

De rest van de puppy’s zijn gelukkig wel goed gekeurd door de dierenarts en ook Pien was gelijk even gecontroleerd en goed bevonden.

We zijn weer goed en fijn geholpen door Hanneke van Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal.

Dus ons achtling is niet meer compleet. De zes andere puppy’s liggen bij Pien in de werpkist te drinken. Reutjes rood en grijs hebben een mooi plekje in onze tuin gekregen….

Puppy grijs

Puppy rood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *