Het nest is leeg….

Tussen 22-26 december 2014 zijn alle pups uit ons eerste nest Teun, Tinus, Sien en Saar het nest uitgevlogen en met hun nieuwe baasjes mee naar huis gegaan. De één woont dichtbij de ander verder weg maar gelukkig horen wij nog met regelmaat hoe het met ze gaat. Wij zijn dan ook blij te horen dat alle pups het erg goed doen en alles baasjes er helemaal weg van zijn. De eerste puppy trainingen gaan bijna van start dus ook tijd voor de pups en hun nieuwe baasjes om aan de slag te gaan. Gelukkig hebben ze de afgelopen tijd ook niet stil gezeten dus de basis is er nu alleen de rest nog leren. Pien heeft zich als moederhond voorbeeldig gedragen en heeft tot de laatste dag erg haar best gedaan als teef. De pups probeerden de laatste weken nog wel te zogen maar dit vond Pien niet meer goed waardoor ze allemaal al erg goed van hun Imperial Food brokken aten. Bij het afscheid heeft Pien zich ook goed gedragen en nadat de laatste pup was opgehaald heeft ze de dag erna nog wel even in de werpkist gelegen. Die hebben wij de dag erop opgeruimd en sinds dien draait Pien weer helemaal gewoon mee in ons gezin.

Het fokken van ons eerste nest ruwharige choco Teckel puppy’s was echt een hele ervaring. De geboorte was zo mooi om mee te maken ook dit heeft op onze oudste dochter Sophie veel indruk gemaakt zoiets vergeet zij nooit meer. Daarnaast was het geweldig om te zien hoe sterk het natuurlijk instinct is bij honden tijdens een bevalling en bij de zorg voor de puppy’s. Bijzonder om te zien hoe zulke kleine puppy’s zo enorm veranderen binnen een tijdsbestek van 8 weken. De karakters die zien in die weken ontwikkelen en ook puur het genot van het lekker knuffelen met de puppy’s. Wij waren goed voorbereid en hadden ons natuurlijk goed ingelezen en laten voorlichten. Het was zeer bijzonder om mee te maken en wij hopen in de toekomst nog een keer een nestje chocolade kleurige ruwharige Teckels te mogen fokken met onze Pien.

Hieronder even een paar foto’s van onze pups met hun nieuwe baasjes. Wij wensen alle baasjes en pups van ons eerste nestje van de Teckel kennel: v/d Grote Kleine Jagers heel veel plezier, gezondheid, liefde en Waidmannsheil voor het jaar 2015 en alle jaren die daarna nog zullen volgen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *