Puppy info

Welkom op de Puppy pagina van onze Teckel kennel:

V.D. GROTE KLEINE JAGERS

Pleun is op 12 september bevallen van haar tweede nestje.

Wij zijn nu nog in afwachting van het nestje van Roos wat hopelijk rond 20 september geboren zal worden.

 

12-09-2021

Afgelopen zondagnacht was het dan zover rond 03:30 uur merkte ik dat Pleun onrustiger werd en heviger begon te ademen. Het duurde nog even voordat de weeën echt op gang kwamen maar toen dan zover was werd al snel de eerste pup geboren. Na de eerste pup hebben wij ook onze dochters even wakker gemaakt zodat zij de geboorte van een paar van de volgende puppy’s konden mee maken. Want het blijft iet bijzonders en hoe mooi is het als je dat met je kinderen kunt delen. Na de eerste pup volgde er nog 5 puppy’s en in totaal is Pleun bevallen van een prachtig nest met 6 pups. Allemaal zijn ze Black & Tan en het zijn 4 teefjes en 2 reutjes geworden.

 

21-07-2021

Het is erg druk geweest de laatste weken want niet alleen Pleun maar ook Roos was loops geworden. Inmiddels zijn ze ook beide gedekt.

Pleun v.d. Grote Kleine Jagers is vorige week maandag voor de 2e keer gedekt door een prachtige Black & Tan reu genaamd: Outback-Workaholic’s Nimrod Exo. Exo is een prachtige en lieve hond welke is opgeleid tot Zweethond en Bouwhond. Website van Outback-Workaholic’s Nimrod Exo

Zowel de reu als de teef zijn bejaagd en Pleun is reeds opgeleid tot zweethond.

Wij zijn heel erg benieuwd wat er voor mooie puppy’s uit deze combinatie zullen komen. De verwachting is dat de puppy’s allemaal ruwharig zullen zijn.

Roos v.d. Grote Kleine Jagers is gisteren voor de tweede keer gedekt door ook een mooie Black & Tan reu genaamd: Bepperl vom-Riedenthal. Bepperl is bejaagd en is ook in opleiding tot zweethond en daarnaast wordt hij ook getraind voor het bouwwerk. Website van Bepperl vom-Riedenthal

Zowel de reu als de teef zijn bejaagd en Roos is in opleiding tot Zweethond.

Wij zijn ook heel erg benieuwd hoe de puppy’s uit deze combinatie worden. 

Heeft u interesse in een pup uit één van deze combinatie’s neemt u dan vrijblijvend contact met ons op:

E-mail: Pienjachtteckel@gmail.com            Telefoon : +31638316930 

——————————————————————————————————————-

29-06-2021

Spannende tijden breken weer aan in onze Teckelkennel v.d. Grote Kleine Jagers.Na lang wachten, mogelijk door de verhuizing, is eindelijk de loopsheid weer begonnen. Op dit moment is Pleun net loops geworden en is het afwachten wanneer Roos ook loops wordt. Binnenkort zullen wij beginnen met het controleren van het progesteron van Pleun zodat wij kunnen bepalen wanneer zij het beste gedekt kan gaan worden.

Dus houd u deze site in de gaten wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen onze kennel.

 

Mocht u interesse hebben in een pup uit een aankomend nest van onze kennel neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via: 06-38316930 (WhatsApp kan ook) of Pienjachtteckel@gmail.com

——————————————————————————————————————–

 

Op 23-5-2019 is onze Teckel Pleun v.d. Grote Kleine Jagers bevallen van 6 puppy’s. Onze  Pleun doet haar achternaam echt eer aan. Ze is een heerlijke jachthond in het veld. Ze heeft al meerdere nazoeken tot een goed einde gebracht op zowel reewild als varkens. Daarnaast vind ze het ook leuk om mee te gaan op kleinwild-jachten. In huis is het een heerlijke kroelkont en vind ze het gezellig om met ons en onze dochters van 3, 5 en 13 jaar te knuffelen. Pleun is een echte Choco-Tan ruwharige standaard teckel welke alleen een kortharig uiterlijk heeft. Maar zowel haar moeder als haar vader zijn echte ruwharige teckels. De vacht van Pleun is ook veel harder en stugger dan van een kortharige teckel en wij verwachten dan ook dat zij ruwharig zal vererven.

De dekreu die wij voor haar hebben uitgekozen is Bartolo van de Mibafs Hoeve. Een Prachtige Choco-wildkleur ruwharige standaard teckel reu. Bartolo doet het goed op show en heeft ook een zeer lief karakter. Voor meer informatie over Bartolo kunt u hier klikken om naar zijn site te gaan.

 

Pleun v.d. Grote Kleine Jagers

Bartolo van de Mibafs Hoeve

Mocht u interesse hebben in een pup uit dit aankomende nest dan kunt u altijd vrijblijven contact met ons opnemen via: 06-38316930 (WhatsApp kan ook) of Pienjachtteckel@gmail.com

—————————————————————————

28-05-2019 Eerste foto-shoot van de Puppy’s

Gisteren waren de puppy’s alweer 4 dagen oud. Tijd voor hun eerste foto-shoot. Mijn vrouw heeft deze prachtige foto’s van ze gemaakt. Zijn ze niet schattig….
 
Wij zullen proberen wekelijks een foto-shoot met de puppy’s te doen zodat u de ontwikkeling goed kunt zien in de komende 8 weken dat wij voor ze mogen zorgen.
 

(Ook interesse in mooie foto’s van uw hond kijk dan op de Fb-pagina Fotografie met Liefde van mijn vrouw)

23-05-2019 Pleun is bevallen van 6 Grote Kleine Jagers

Vandaag was het dan zover. Pleun begon de dag onrustig. Wilde niet mee met de ochtendwandeling. Pleun was wat snauwerig naar Roos (haar zusje) n Pien (haar moeder). In de ochtend begon het graven en tegen het einde van de middag is de bevalling begonnen.

De bevalling ging voorspoedig en ondanks dat dit het eerste nestje is van Pleun leek de natuur het vanaf het begin af aan over te nemen. Als een volleerd moeder ging ze goed liggen tijdens het persen zodat de eerste pup snel geboren werd. Een prachtig teefje. Toen snel gebeld met mijn vrouw welke nog haar werk was. De bevalling kan soms er snel gaan en kort na de eerst werd ongeveer 15 minuten later de tweede pup geboren een reutje.

Zo mooi om te zien hoe die kleintjes op de wereld komen met alles erop en er aan. In de uren die volgende werden er nog 4 puppy’s geboren. In totaal is Pleun vandaag moeder geworden van 6 Grote Kleine Jagers, drie teefjes en drie reutjes. 6 prachtige ruwharige standaardteckel puppy’s.

Op dit moment zijn er nog enkele pups beschikbaar. Mocht u interesse hebben neem dan vrijblijvend contact met ons op.

E-mail: pienjachtteckel@gmail.com      of      Tel: 06-38316930

Deze diashow vereist JavaScript.

 

9-3-2019 Pleun is loops

Op Zaterdag 9 maart zagen wij de eerste tekenen. Er lag wat bloed in de keuken en na inspectie bij Pleun bleek het zover te zijn. Onze Pleun is loops en nu breken er weer spannende tijden aan voor onze Teckelkennel. Want wij hopen nu na onze eerdere nestjes met Pien de moeder van Pleun nu ons eerste nestje met Pleun te mogen fokken.

Het is nu dus even afwachten wanneer Pleun zover is en dan mag ze voor een romantische logeerpartij naar Bartolo van de Mibafs Hoeve.

Wij houden u via deze site op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Wordt vervolgt…….

—————————————————————————

Na het uitvliegen van alle puppy’s mocht er 1 bij ons blijven.

Dit is onze Roos v.d. Grote Kleine Jagers. Wij hopen in de toekomst als alles goed gaat met haar ook een nestje te fokken. Maar dat is voorlopig nog toekomst muziek.

Roos v.d. Grote Kleine Jagers

28-07-2018 Puppy’s voor de lens

Het is mijn vrouw weer gelukt om mooie plaatjes van de puppy’s te maken en wat zijn ze toch schattig.

Guus v.d. Grote Kleine Jagers

Truus v.d. Grote Kleine Jagers

Joep v.d. Grote Kleine Jagers

Roos v.d. Grote Kleine Jagers

Jet v.d. Grote Kleine Jagers

Coos v.d. Grote Kleine Jagers

14-07-2018 De oogjes zijn open en ze kruipen bijna uit de werpkist

Wat gaat de ontwikkeling van de puppy’s toch hard. Nog geen drie weken oud en van blinde dove hulpeloze molletjes toen ze geboren waren beginnen het nu al echte hondje te worden. De oogjes zijn inmiddels open en ze scharrelen al een beetje door de werpkist. Blauw heeft als eerste een ontsnappingspoging gedaan uit de werpkist en het zal niet lang duren voordat de rest zal volgen. Wij kunnen er elke dag wel uren naar kijken en ook onze drie dochters kunnen hun ogen er niet vanaf houden. Af en toe mogen ze voorzichtige de puppy’s aaien en dan roepen ze al in koor: ” Eerst handen wassen dan pas puppy’s aaien” . Hierbij even een kort filmpje van afgelopen week. Pien is nog steeds een goede moeder voor alle puppy’s en tante Pleun mag ook al komen kijken bij de pups. Alles gaat goed en ze zijn zo leuk. Nu komt de moeilijke taak om voor alle puppy’s een goed thuis te vinden met leuke baasjes natuurlijk. Binnenkort komen de eerste mensen kijken en kennis maken. Een aantal kennen we al en daar zijn we zeker van dat die een goed thuis kunnen bieden. Andere mensen kennen we nog niet en willen we eerst leren kennen. Want het voelt toch een beetje als onze hondjes ook al gaan ze straks ergens anders wonen. Wij hopen dan ook nog contact te houden ook wanneer ze eenmaal zijn uitgevlogen. Kijken nu ook alweer uit naar onze volgende kennelwandeling. Dan worden alle puppy’s uitgenodigd om gezamenlijk te gaan wandelen. En wat is dat een mooie gezicht zo’n roedel teckels bij elkaar. Maar dat duurt nog even voor het zo ver is. Ze klimmen nu bijna uit de werpkist en ze mogen bijna de tuin gaan verkennen. Binnenkort volgt er natuurlijk weer een nieuwe update….

 

 

28 juni 2018 er zijn 8 puppy’s geboren van Pien!!!

Na 6 nachten in de woonkamer gekampeerd te hebben was het donderdag eindelijk zover. In de ochtend begon Pien heftiger te graven in de werpkist en af en toe ging ze daarbij ook hijgen. Allemaal tekenen dat de bevalling in aantocht was. Om 11:50 werd de eerste pup geboren een mooie reu welke wij voorzien hebben van het blauwe bandje. Na de eerste duurde het even voordat de tweede pup geboren werd. Maar kort na de geboorte van de tweede toen ik deze aan het wegen was volgde de derde al. Het was gisteren een warme dag maar gelukkig viel het bij ons in huis mee omdat wij alles goed dicht hadden gehouden dat scheelt toch wel veel hoor.

Na weer even gewacht te hebben volgende nummer 4 en enige tijd later nummer 5. Onze dierenarts had zeker 6 puppy’s gezien op de echo mogelijk zeven maar daar was ze niet zeker van. Omdat Pien tijdens de echo wat gasvorming in haar buikje had kon het exacte aantal niet geschat worden. Maar gezien de gewichtstoename hadden wij het vermoeden dat het er meer als 6 waren. Dit bleek uit eindelijk te kloppen want om 18:06 werd de laatste pup geboren.

Pien heeft het goed gedaan en is bevallen van een prachtig nest van 5 reutjes en 3 teefjes. De eerste nacht is ook goed verlopen en alle puppy’s weten de melkbar van Pien al te vinden. Pien zelf maakt het ook goed. Gisteren was ze echt wel uitgeput maar ook zij lijkt een goede nachtrust gehad te hebben en eet en drinkt goed.

De komende tijd staat in het teken van het verzorgen van Pien en haar puppy’s en ons hele gezin draagt daar aan bij. Zo leuk om te zien hoe onze dochters van 3, 5 en 12 jaar ook zo begaan zijn met Pien en haar puppy’s. Pleun onze andere teckel heeft ook al een paar keer mogen kijken. Maar Pien zorgt er wel voor dat ze nog niet te dicht bij haar nieuwe kroost komt. Dus ook Pleun wordt tussen door extra verwent omdat Pien nu geen interesse heeft om met haar te spelen.

23 mei 2018 Echo van Pien

Vandaag zijn wij met Pien bij onze dierenarts geweest. Wij werden weer hartelijk ontvangen en zowel de dierenarts als de assistentes zijn echt fan van Pien. Vandaag kwamen wij met een speciale reden naar de dierenarts namelijk voor de dracht echo van Pien.

Na wat lekkere snoepjes was het zover en werd de gel op Pien haar buikje gedaan om daarna met het echo apparaat te kijken of de dekking met Louis geslaagd was. Aan haar gedrag hadden wij al wel het idee dat ze drachtig was maar ja je weet het maar nooit.

Dit Filmpje wat wij gemaakt hebben vandaag vertelt de rest. Dus kijk maar snel als u wilt weten of wij puppy’s verwachten.

23 april 2018 Op visite bij Louis

1e dekking Pien x Louis

Vandaag mochten wij op pad om Pien naar haar nieuwe liefde te brengen Louis van de Nöttensee. Na ruim 2 uur rijden reden wij het laatste kwartier via de tulpenroute naar onze eindbestemming. Wat mooi om die bloemenzee zo weer eens te zien. Onze meiden keken hun ogen uit maar dat was niet de reden van onze roadtrip.

Aangekomen op de plaats van bestemming werden wij hartelijk welkom geheten. Pien mocht los en in de woonkamer stond Louis al op haar te wachten. Na een paar rondjes achter elkaar aanrennen om kennis te maken ging Pien er mooi voor staan en niet veel later was de eerste dekking een feit.

Pien blijft nog een paar daagjes logeren voor nog een herdenking en daarna is het afwachten of de dekking geslaagd is.

Over een paar weken zullen wij met Pien naar onze dierenarts gaan voor een echo. Tot die tijd duimen wij dat het gelukt is en ons derde nestje van onze Teckelkennel: v.d. Grote Kleine Jagers straks in Pien haar buikje aan het groeien is. Wordt vervolgd…..

Op de terug weg nog even gestopt…

 ——————————————————————————————–

13 april 2018 Pien is loops!!

Spannende tijden breken weer aan nu wij weten dat Pien loops is geworden is het aftellen tot ze op visite mag bij Louis. Deze dekreu hebben wij na een zorgvuldige zoektocht naar een geschikte partner voor Pien uitgekozen. Het is een prachtige dekreu met een fijn karakter en heeft al meerdere mooie nesten voortgebracht. Hopelijk gaat de dekking met Pien ook weer prachtige standaard ruwharige choco  teckel puppy’s opleveren. Wij houden op deze pagina op de hoogte van alle zaken omtrent de dekking en hopelijk het aanstaande nestje. Wordt vervolgd…….

Dekking aankondiging

———————————————————————————————

Op 5 juni 2016 zijn er 8 puppy’s geboren!!

Kwalificatie's van Pien & Ott

Kwalificatie’s van Pien & Ott

Uit de bovenstaande combinatie ruwharige standaard Teckels hebben 8 puppy’s gekregen op 5 juni 2016. Alle puppy’s zijn reeds geplaatst.

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alles omtrent het fokken met onze Teckels Pien & Pleun. Pien is een prachtige Choco wildkleur teefje uit goede jachtlijnen. Pleun is een geweldig mooie choco tan teefje en een dochter van Pien. Ook zij komt uit goede jachtlijnen. Wij hopen in de toekomst nog een keer een jachtgericht nestje teckels te fokken. Dit zal op zijn vroegst pas in 2018 zijn. Mocht u daar informatie over willen ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via onze contactpagina.

29 juli 2016: Karel en Odie verlaten het nest

20160729_200106Vrijdag 29 juli 2016 vandaag is de dag dat de eerste puppy’s ons nest gaan verlaten. Een week geleden keken wij nog uit naar dit moment omdat het toch wel een drukte is in huis. Echter is de laatste week sneller voorbij gegaan dan verwacht. Nu het moment van afscheid nemen is aangebroken komt het voor ons gevoel bijna te snel. Acht weken lang hebben wij voor de puppy’s mogen zorgen samen met mama Pien. Daar gaat veel tijd en liefde inzitten en wij hebben het met veel plezier gedaan. Ons uiterste best gedaan om ze alvast te socialiseren en bekend te maken met verschillende soorten wild. In de hoop ze hiermee een goede basis te geven voor de jacht carrières die een aantal tegemoet zullen gaan. Wij troosten ons met de gedachte dat wij voor alle puppy’s naar ons idee de beste baasjes hebben gevonden. Lieve mensen goede adressen en mooie plannen met de puppy’s. Daarom nemen wij met een lach en een traan afscheid vandaag van onze eerste twee kanjers. Jip v.d. Grote Kleine Jagers  (roepnaam: Odie) en Karel v.d. Grote Kleine Jagers. Wij wensen ze samen met hun baasjes heel veel plezier en geluk samen en komen graag af en toe nog eens langs….

Odie ( Jip v.d. Grote Kleine Jagers)

Odie ( Jip v.d. Grote Kleine Jagers)

Karel v.d. Grote Kleine Jagers

Karel v.d. Grote Kleine Jagers

 15 juli 2016: Naar de dierenarts 

Vandaag zijn wij met Pien en de puppy’s naar de dierenarts gegaan. Zlondag worden ze zes weken dus vandaag krijge ze de eerste vaccinatie en een gezondheidscontrole. Alles puppy’s zijn door de dierenarts goed gekeurd. Wij kregen complimenten dat ze er zo goed en gezond uitzagen. Mede dankzij onze brokken van Imperial Food uiteraard.  https://youtu.be/Do4fb94XO1g

06 juli 2016: Uit de werpkist

20160706_112908Week vier is alweer voor de helft voorbij en de puppy’s blijven niet langer in de werpkist zitten. Hun wereld wordt groter door het verkennen van de keuken, bijkeuken en de tuin. De karakters komen steeds duidelijker naar voren. Er zitten een paar pittige hondjes tussen en dat zien wij graag. Uiteraard werd het weer tijd voor een nieuw filmpje van het stel dus bij deze….

https://youtu.be/4-1NeTRnIaU

27 juni 2016: Voor de 1e keer brokkenpap.

Vandaag zijn de pups alweer 3 weken en 1 dag oud. De tandjes beginnen zich al voelbaar te ontwikkelen en Pien krijgt het zwaarder tijdens het zogen. Daarom hebben wij besloten om de pupperds al wat brokkenpap voor te schotelen. Zelf hebben wij Pien normaal op Energy brokken staan van het merk Imperial Food. Tijdens de dracht en nu de zoogperiode hebben deze vervangen door Mum & Pup brokken van Imperial Food. Zoals u ziet hebben zowel de pups als Pien het hier super op gedaan. De brokkenpap die wij nu voeren is ook gemaakt met de Mum en Pup brokken. Opvallend is dat de pups na de eerste keer allemaal gelijk al lekker van de brokkenpap smullen. Het beginnen al echte ruwharige teckeltjes te worden. Nog even en dan kunnen ze voor de eerste keer naar buiten om de tuin te verkennen….

Hieronder weer even een filmpje van de puppy’s aan de brokkenpap.

 

25 juni 2016: Bijna 3 weken oud.

Doordat een stel pupkopers wegens privé omstandigheden problemen hebben besloten zij hun pup te annuleren.

Hierdoor is er nog een reutje uit dit nest beschikbaar. Mocht u interesse hebben kunt u contact met ons opnemen via onze site.

12 juni 2016: De puppy’s 1 week oud!!

Vandaag zijn de ruwharige teckelpuppy’s van ons tweede nestje “v.d. Grote Kleine Jagers” alweer 1 week oud. De tijd is echt voorbij gevlogen en ondanks dat het dit keer een achtling laat Pien niet merken dat ze het niet aan zou kunnen. Het is een hele lieve moederhond en ze verzorgt haar kroost uiterst zorgvuldig. Ze poetst ze schoon, houd ze bij elkaar en zorgt dat de puppy’s als ze niet slapen lekker bij moeders kunnen drinken. Ons rest de taak om er voor te zorgen dat Pien genoeg te eten en te drinken krijgt. Daarbij verwennen wij haar nu wel een beetje maar dat mag ook wel na zo’n dracht en een bevalling van maar liefst acht puppy’s. Voor alle puppy’s hebben wij inmiddels goede baasjes gevonden welke binnenkort mogen komen kijken voor een eerste bezoekje aan de pupperds. De stamboomnamen zijn ook allemaal al aangevraagd maar deze houden wij nog even geheid, Omdat de puppy’s vandaag alweer een week oud zijn heeft Sophie even de tijd genomen om jullie te laten zien hoe het wegen van de puppy’s in z’n werk gaat. Dus hierbij even een kort filmpje van het wegen van de puppy’s week 1:

09 juni 2016: Puppy foto-shoot

Vandaag heeft Corina even de tijd genomen om wat prachtige foto’s te maken van onze puppy’s. Dit tijdens een newborn-shoot van onze 5 reutjes en 3 teefjes. Corina vond het erg leuk om te doen al valt het toch niet mee. Ondanks dat de oogjes nog dicht zitten en ze nog zo jong zijn zijn ze toch vrij bewegelijk. Het resultaat mag er zijn want de foto’s vind ik erg mooi geworden. Wij hopen de komende weken nog een aantal van dit soort foto-shoots te doen met de puppy’s in de hoop weer een paar prachtige plaatjes te kunnen schieten.

 

08 juni 2016: Drie dagen oud

Wat is het toch geweldig om zo’n hoopje puppy’s in huis te hebben. Vandaag zijn ze alweer drie dagen oud en ze doen het heel goed. Ze drinken goed bij mama Pien en zijn ook goed actief. Pien verzorgt ze weer super en eigenlijk hebben wij er bijna geen omkijken naar. Alleen ervoor zorgen dat Pien goed wordt bijgevoerd want 8 van die slurpende puppy’s verzorgen is niet niks. Dus Pien wordt goed verwent en daarnaast zorgen wij voor rust in de tent en dat alles goed wordt schoon gehouden.

Uiteraard is er weer een filmpje gemaakt en deze willen wij graag met jullie delen.

05 juni 2016: 8 puppy’s!!!

Vandaag was het eindelijk zover voor onze Pien. Vanochtend kwam haar dracht ten einde en om 10.08 uur is haar eerste pup geboren reutje blauw. Pas om 15.34 uur was de bevalling klaar met de laatste reu. In totaal is Pien bevallen van 8 puppy’s, 5 reutjes en 3 teefjes. Pien heeft het super gedaan en de puppy’s zijn allemaal lekker bewegelijk en dronken gelijk bij moedet Pien. Hieronder de eerste foto’s van onze 8 puppy’s.

DSC_0155

DSC_0146

DSC_0140

DSC_0131

DSC_0093

DSC_0075

DSC_0062

DSC_0047

 

 

 

 

 

 

 

02 juni 2016: Dag 58!!!

Vandaag Pien voor de laatste keer gewogen voordat ze gaat bevallen. Haar normale gewicht voor de dracht was 9,5 kilo. Vandaag weegt ze 12,88 kilo dat is dus een toename van 3,38 kilo. Haar buikje sleept nog net niet over de grond dus het is goed dat ze binnenkort gaat bevallen. Dus hou onze site in de gaten….

26 mei 2016: De laatste loodjes

52 dagen drachtig

52 dagen drachtig

Vandaag weer even een rondje gelopen met Pien. De rondjes worden steeds zwaarder voor haar om te lopen al lijkt ze nergens last van te hebben Zodra ze een kat ziet oversteken. Maar ach wat is ons Pientje toch dik nu. Ze heeft een goede ronde buik die bijna tot aan de grond komt. Als je er een hand op legd lijkt het erop dat de pups het daar naar hun zin hebben.  Je voelt ze goed en druk bewegen. Worden vast energieke jagertjes.

Sinds een kleine week hebben wij onze beestenbende uitgebreid met 4 zijdehoenkrielkip kuikentjes. Deze zijn ook bijzonder interessant volgens Pien. Elke dag mag ze er een paar keer bij om haar aan de kippen te laten wennen. Om haar zo duidelijk te maken dat dit geen wild is en dus gewoon met rust gelaten moet worden. Dit gaat vast goed komen maar nu vind Pien ze nog erg interessant.

Hier kippie kippie kippie

Hier kippie kippie kippie

 

 mei 2016: De werpkist staat klaar


Afgelopen weekend even de tijd genomen om onze werpkist tevoorschijn te halen. Even netjes schoongemaakt alles geïnstalleerd en hij staat er weer klaar voor. De stangen zitten erin de warmte lamp hangt erboven en de vetbedden liggen erin. Pien heeft de werpkist ook weer goed gekeurd nadat hij grondig geïnspecteerd was. Vandaag is het dag 44 van de dracht en ik kon het niet laten om weer even een foto van onze teckel Pien te maken.

Pien 44 dagen drachtig

Pien 44 dagen drachtig

Nog maar een kleine drie weken geduld opbrengen en hopelijk kan ik dan een foto van de beschuit met muisjes maken.

Mocht u interesse hebben in een pup uit dit nest kijk dan even op onze puppy pagina voor meer info over deze combinatie. Beide ouders zijn prachtige teckels met veelvuldige werkkwalificaties die ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebruikt voor de jacht. Of neem vrijblijvend contact met ons op via: Pienjachtteckel@gmail.com

Teckelkennel v/d Grote Kleine Jagers

14 mei 2016: 40 dagen drachtig

Pups nu, 40 dagen dracht.

Pups nu, 40 dagen dracht.

Vandaag is Pien alweer 40 dagen drachtig. Ze is nu ruim over de helft heen maar houd ons denk ik nog 3 weken in spanning. Haar buikje groeit goed dus de puppy’s hopelijk ook. De voorbereidingen zijn hier vollop aan de gang om alles in gereedheid te brengen. De namenlijst gaan wij ook in orde maken want die moeten op tijd geregistreerd worden bij de raad van beheer.

Uiteraard houden wij jullie weer op de hoogte de komende tijd. Dus hou onze site in de gaten…..

Pien 40 dagen drachtig

Pien 40 dagen drachtig

 

 mei 2016: Drachtige Pien gewogen

Vandaag zitten wij alweer op dag 37 van de dracht van Pien. Alles gaat nog goed Pien eet lekker en loopt nog haar rondjes met ons mee en haar buikje groeit ook goed. Het lijkt nu heel snel te gaan. Voor we het weten is het juni en dan nog even geduld voordat Pien is uitgerekend. Hier nog even een filmpje van vandaag van het wegen van Pien.

 

29 april 2016: De echo is geslaagd

Vrijdag zijn wij met ons gezin en Pien naar de dierenarts geweest voor een echo. Voor de echo werd Pien haar buikje eerst even geschoren en voelde dierenarts Hanneke even aan haar buikje. Bij het inzetten van de echo feliciteerde de dierenarts ons gelijk. Pien is hartstikke drachtig en zijn kon meerdere puppy’s tellen. Nu moeten wij nog even geduld hebben tot begin juni dan is Pien uitgerekend. Mocht u interesse hebben in een puppy uit deze combinatie dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

20160429_094630

 

 

07 april 2016: De tweede dekking is ook geslaagd

Op woensdag 6 april zijn wij met Pien voor de tweede dekking afgereisd naar Twente om op visite te gaan bij Ottokar von den Densenbergen. Het was weer een gezellig weerzien. De tweede dekking is ook geslaagd en dit keer een kort filmpje gemaakt van de ontmoeting van dit geweldige stel.

Het was hopelijk weer een vruchtbare ontmoeting tussen Pien en Ott. Maar de tijd zal het leren en nu is het afwachten tot de echo dan weten wij zeker of de dekking geslaagd is en wij weer een mooi nestje puppy’s mogen verwachten van onze Teckelkennel: “van de Grote Kleine Jagers”.

 

5 april 2016:  Pien is gedekt!!

Pien op visite bij Ott

Pien op visite bij Ott

Pien is op visite geweest bij Ottokar von den Densenbergen en de dekking is goed gegaan. Nu wordt het afwachten tot de echo voordat wij zeker weten dat Pien drachtig is. Er breken dus spannende tijden aan en met de zomer in het verschiet hoop ik dat de puppy’s lekker veel in de tuin kunnen spelen. Weer iets moois om naar uit te kijken zullen we maar zeggen.

 

1 april 2016: Progesteron-test.

20160401_094949

Vanochtend mocht Pien weer bij onze dierenarts langskomen. Tijd om een tweede progesteron-test te doen. Daarom vanochtend wat bloed van Pien laten afnemen. Dat wordt nu onderzocht en krijgen wij straks de uitslag van. Dus ben benieuwd hoever ze nu zal zijn en wanneer wij naar dekreu Ott kunnen afreizen in de hoop op weer een mooi nestje met puppy’s van onze v/d Grote Kleine Jagers teckel kennel.

 

22 maart 2016

20160322_135815

 

Vanochtend toen ik beneden kwam lag Pien nog lekker in haar mandje. Toen ik de deur open deed naar de woonkamer kwam zij er snel uit voor haar ochtend wandeling. Alleen zag ik op de vloer wat kleine vlekjes een soort spettert liggen. Bij nader onderzoek bleken deze diep rood van kleur te zijn. Daarna Pien toch even goed bekeken en mijn vermoeden bleek juist te zijn.  Waar wij eerder dachten dat Pien loops was bleek dit niet het geval te zijn omdat eerder dit jaar het vloeien toen ook uit bleef. Vanochtend was het echter overduidelijk en nu vloeide Pien ook wel. Een duidelijk teken van een echte loopsheid. Voor morgen stond al een afspraak met dedierenarts voor haar jaarlijkse enting. Dus mogelijk dat er dan ook gelijk een eerste progesteron-test gedaan zal worden. Er breken dus weer spannende tijden aan voor ons. Om alles schoon te houden ook gelijk Pien maar een broekje aan gedaan. Wordt vervolgd….

 

24 oktober 2015 Aankondiging tweede nestje

Graag willen wij jullie ervan in kennis stellen dat wij voornemens zijn Pien bij haar volgende loopsheid te laten dekken. Wij verwachten dat Pien eind 2015 begin 2016 loops zal worden. Als dekreu hebben wij gekozen voor Ottokar von den Densenbergen. Dit is dezelfde reu als die wij voor ons eerste nest hebben gebruiken en zijn zo tevreden over de combinatie en de nakomelingen dat wij hebben besloten nogmaals deze reu te gebruiken. De pups uit het eerste nest zijn inmiddels 1 jaar oud allemaal goed gegroeid na het verlaten van het nest en gezond. Ook de karakters van de pups spreken ons erg aan waardoor wij dit een geslaagde combinatie vinden.

Zowel onze teef Pien (Fényes Varász Ebeltje) als de dekreu Ott (Ottokar von den Densenbergen) hebben zicht beiden bewezen op jachtproeven en in de praktijk. Het zijn beide goede en allround Teckels welke naast op de proeven ook daadwerkelijk in de praktische jacht mee jagen. Pien wordt regelmatig ingezet op natuur nazoeken en gaat daarna ook los mee in de driften tijdens de kleinwild jacht. Ottokar heeft ook natuurnazoeken mogen doen daarnaast ook ervaren op het drijven van grofwild en het werken op de vossenbouw. Beiden honden zijn natuurlijk erg mooi Pien is een Choco Wildkleur teefje en Ott is een echte Choco Tan reu. Beiden hebben een zeer lief en stabiel karakter en kunnen ook goed met kinderen en andere honden omgaan.

Wij hopen natuurlijk op een wederom gezond en mooi nestje met dezelfde stabiele karakters als van de ouders. De verwachting is dat de pups Choco x Wildkleur of Choco x Tan zullen zijn.

Voor meer info over onze teef Pien (Fényes Varázs Ebeltje) kunt op op deze site kijken.
Klik hier voor de stamboom van Pien
Klik hier voor meer info over de dekreu Ottokar von den Densenbergen.
Klik hier voor de stamboom van Ottokar von den Densenbergen

Wij vinden het ook erg belangrijk om vooraf kennis te maken met potentiële pupkopers omdat wij onze pups een zo goed mogelijk thuis willen bieden.
Mocht u interesse hebben in een pup uit de bovenstaande combinatie neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Klik hier voor onze contact gegevens en het contactformulier.

Ons eerste nestje alweer 1 jaar oud

Op maandag 27 oktober 2014 hebben wij ons eerste nestje teckelpups gefokt met onze ruwharige teckel teefje Pien. Pien heeft een geweldige karakter een echte huis en knuffelhond binnenshuis en een echte jachthond buitenshuis. Op deze pagina houden wij alles bij wat met het fokken van dit eerste nestje te maken heeft. Inmiddels is Pien bevallen van twee teefjes en twee reutjes.

De pups zijn gefokt worden uit de volgende combinatie:
Pien (stamboomnaam: Fényes Varázs Ebeltje) X Ott (Stamboomnaam: Ottokar von den Densenbergen)

*Alle pups zijn reeds geplaatst, wij hopen in 2016 nog een keer een nestje te fokken met onze Pien.*

NIEUWS

05-01-2015
Tussen 22-26 december 2014 zijn alle pups opgehaald door hun nieuwe baasjes. Wij hopen als fokkers de pups een zo goed mogelijke start gegeven te hebben. Gelukkig hebben wij van alle puppy kopers al goede berichten gehoord over Teun, Tinus, Sien en Saar v/d Grote Kleine Jagers. Ze leren allemaal al erg snel zijn lief, aanhankelijk en op z’n tijd kunnen ze ook de clown uithangen. Onder de Puppy Pagina zullen wij ook nog een nageslachten pagina aanmaken zodat wij af en toe leuke foto’s van de pups bij hun nieuwe baasjes kunnen tonen. Wij hopen in de toekomst nog een keer een nestje ruwharige choco Teckel puppy’s te mogen fokken met onze Pien en zullen u middels deze pagina daarvan op de hoogte houden. Komende tijd staan vooor Pien in het teken van jagen en trainen voor de jachtproeven van dit aankomende voorjaar.

04-12-2014

Afgelopen maandag waren de pups alweer vijf weken oud. Ze eten steeds beter brokken en Pien krijgt steeds meer rust qua het drinken van de pups. Ze spelen lekker met elkaar en rennen al door de keuken heen en weer. Ondanks de temperatuur buiten mogen ze toch elke dag even buiten in de tuin spelen. Dat vinden ze ook erg leuk en ze genieten er erg van. In de tuin zullen ook wat interessante geurtjes voorbij komen tijdens de speel kwartiertjes. Zoals dat van wild zwijn, ree en damhert.

Wij hopen ze op die manier alvast een beetje kennis te laten maken met geuren die zij in de toekomst tijdens het werken tegen kunnen komen. Over een poosje net voordat ze uitvliegen zullen wij ze ook al een keer mee naar buiten nemen voor een schottest op afstand. Om zo de Teckel pups ook alvast kennis te laten maken met “het schot”.

In huis oefenen wij al met harde geluiden zoals de stofzuiger, vallende deksels van een pan en het knappen van ballonnen. Tot nu toe lijken ze nog niet erg snel onder de indruk dus dat is een goed teken.

Alle pups waren al snel vergeven. Nog voordat deze vier waren geboren waren ze allemaal al gereserveerd en hebben wij zelfs nog moeten kiezen uit twee stellen voor het laatste teefje. Wij hebben dan ook echt een zeer goed gevoel bij alle aanstaande puppy eigenaren die straks eind december met een kleine Teckel het nieuwe jaar in zullen gaan. Het zal vast een druk jaar maar ook een heel leuk jaar voor ze worden en hopen natuurlijk dat zij jaren plezier van de pups gaan hebben.

Maar tot die tijd kunnen wij nog mooi een kleine drie weken genieten van onze puppy’s. Voor volgende week is de afspraak al gemaakt met de dierenarts voor de derde ontworming en de eerste enting van de pups. Daarna is het dan nog wachten op de chipper van de Raad van Beheer die ook één dezer dagen langs zal komen om alle pups van hun eigen chip te voorzien.

Teckel Pien en Ott zijn de trots ouders van deze pups en inmiddels zijn de namen van de pups ook bekend. Mogen wij aan jullie voorstellen:

Teefje paars: Sien v/d Grote Kleine Jagers
Teefje oranje: Saar v/d Grote Kleine Jagers
Reutje blauw: Tinus v/d Grote Kleine Jagers
Reutje groen: Teun v/d Grote Kleine Jagers

Wij hopen in de toekomst nog een keer een nestje te mogen fokken met onze Pien. Onze wens is om dan zelf een teefje aan te houden. Iets wat ons nu niet goed uit kwam in verband met een aanstaande gezinsuitbreiding.

19-11-2014

Afgelopen maandag alweer drie weken oud en wat groeien ze toch hard. Vanmorgen snel weer even alle pups individueel op de gevoelige plaat vast gelegd. Wat een schatjes zijn het toch. De kinderen kunnen ook niet wachten tot ze echt rond gaan lopen. Ze doen al wel een poging en op het kleed in de werpkist lukt het aardig. Maar de tegels van de keuken vloer zijn nog een beetje glad dus daar moeten ze nog even op oefenen. Dit doen ze elke avond eventjes na het weeg moment. Nog niet te veel de spiertjes moeten natuurlijk eerst sterk genoeg worden. Zodra ze echt goed kunnen lopen in de werpkist zal het ook beter gaan op onze tegelvloer in de keuken.

17-11-2014
Afgelopen week waren de pups alweer twee weken oud en was het tijd voor de eerste ontworming. Zoals jullie in de groeitabel op de puppy pagina kunnen zien groeien ze allemaal nog erg goed. Pien zorgt erg goed voor haar puppy’s en natuurlijk doen ook wij hier thuis ons best. Het ontwormen zouden wij eerst zelf doen maar onze bevriende dierenarts Irene Davidse van Paardenpraktijk Wolphaartsdijk wilde ons ook graag helpen met het ontwormen van de pups zodat zij ze ook gelijk even kon komen knuffelen. Gelijk even een check gedaan bij alle pups en ze zagen er allemaal gezond uit.

Wij hebben gelijk een kort filmpje hiervan gemaakt en deze kunt u hieronder even bekijken. Veel kijk plezier en wij houden jullie op de hoogte de komende tijd. Er zullen binnenkort ook weer wat nieuwe foto’s verschijnen van de puppy’s.

12-11-2014
De oogjes van de pups zijn inmiddels allemaal open gegaan. Ze kijken nog wel een beetje sufjes uit hun ogen maar dat zal snel over gaan. Nu gaan ze echte de wereld om hun heen ontdekken en oh wat zijn ze toch leuk. Onze dochters Sophie en Eline zijn ook helemaal weg van ze. Eline mag elke dag een paar keer aan de rand van de werpkist kijken. Sophie helpt mij elke dag trouw met het wegen van de pups en heeft dan gelijk even haar knuffel momentje met ze. Gisteren mochten de pups even mee op de bank om weer een paar leuke foto’s te maken. Zie hier het resultaat. Binnenkort als de oogjes gewend zijn aan het licht zullen wij weer een mooie serie maken ook van de pups individueel.

11-11-2014

Om de groei van de pups goed bij te houden zullen wij de komende tijd ook een groeitabel bijhouden. Deze tabel zullen wij de komende tijd regelmatig bijwerken hier op de site. Omdat de groeitabel nu wel erg groot is hebben wij hier een aparte pagina voor gemaakt. Deze subpagina ziet u verschijnen als u met de muis op Puppy info gaat staan of klik hier.

klein samen 1

06-11-2014 Vandaag zoals elke dag weer even de groeitabel van de pups bij gewerkt. Als je dan die cijfers ziet dan kunnen wij concluderen dat ze het allemaal erg goed doen en dat ze flink zijn gegroeid sinds hun geboorte. Onze oudste dochter Sophie helpt nu elke dag bij het wegen van de pups. Zij kijkt ook echt uit naar dat moment en is ook helemaal weg van de pups. En zodra de oogjes open gaan mag ze ook echt een paar keer per dag met de pups knuffelen. Tot die tijd hebben we afgesproken dat wij de pups en Pien de rust gunnen. Gelijk ook maar even vanochtend de tijd genomen om alle pups individueel op de foto te zetten. Wel zou leuk voor de toekomstige pupkopers om ze weer even te zien dachten wij zo. En natuurlijk ook 1 mooie groepsfoto van het stel. Aangezien het echte dashonden zijn hebben wij ook voor een passende onder-, achtergrond gezorgd.

Teefje paars

Reu blauw

Reu groen

Teefje oranje

02-11-2014
Nog even een leuk filmpje van de pups hier op deze beelden 5 dagen oud.
https://www.youtube.com/watch?v=euqdyoFb5sw

27-10-2014
Hierbij een filmpje van de bevalling van onze ruwharige teckel Pien. Dit was voor haar de eerste keer dat zij een nestje kreeg en voor ons ook de eerste keer dat wij een bevalling van een hond mee maakte. Het was heel bijzonder en gelukkig verliep alles heel goed en hadden wij de tijd om af en toe wat te filmen met dit korte filmpje als resultaat.
https://www.youtube.com/watch?v=z74oFCe5zKw

klein 1 voor bevalling
27-10-2014 Ik kom beneden maak even ontbijt voor de meiden en Sophie gaat naar School. Ik pak de riemen van Xam en Pien en loopt even met hun de uitlaat ronde. Pien loopt nog lekker mee maar eenmaal thuis kiest ze er toch snel voor om zich terug te trekken in haar werpkist. De afgelopen dagen zie je dat ze er steeds wat vaker en langer in gaat liggen. Opvallend is nu dat ze er na de wandeling in was gaan liggen en er niet meer uit gekomen was. Regelmatig hoorden ik dan krab geluiden uit de werpkist komen. Dit is een duidelijk teken dat ze een nestje probeert te maken iets wat heftiger wordt vlak voor de bevalling. Natuurlijk gelijk ook Corina laten weten dat Pien zich anders gedroeg maar die moest helaas gewoon werken. Dus af en toe een filmpje gemaakt tussen door en zo ook haar toch goed op de hoogte kunnen houden. Omdat dit voor ons ook het eerste nestje is en Corina ook bang was het te missen was haar baas zo aardig om haar eerder naar huis te laten gaan. Het is duidelijk Pien heeft voor weeën ze hijgt dan snel voor korte periodes en tegen het einde van de middag lijkt het er ook op dat er lichte contractie’s (samentrekkingen) van de buikwand te zien zijn.

Wij laten Pien zoveel mogelijk met rust af en toe alleen even erbij gaan zitten om haar te aaien en gerust te stellen. Pien lijkt helemaal niet in paniek en laat het allemaal over zich heen komen. Wat mooi is het toch dat de natuur alles zo dan overneemt. Je zou de pups er bijna uit willen kijken maar ook hierin laat de natuur zich niet dwingen en dus wachten wij geduldig af. Tussen door af en toe nog even Pien naar buiten gelaten om even kort in de tuin een plas te doen. Zodra Zij dan haar behoefte gedaan heeft weet ze niet hoe snel ze weer naar binnen moet terug naar haar werpkist. Behalve dan de laatste keer voordat de echte weeën begonnen. Toen liep Pien de tuin in en verdween uit het zich tussen de planten in de tuin. ik keek het even aan totdat de aarde uit de bosjes vloog. Pien dacht dit graaft veel makkelijker ik maak hier wel een nestje voor mijn pups. Toch maar uitgelegd dat ze beter binnen kon bevallen met deze temperaturen.

klein 4 op 1 rijZo gezegd zo gedaan. De weeën begonnen en waren duidelijk heftiger ook qua contracties dan eerder aan het einde van de middag. Na ongeveer 40 minuten kwam de eerste pup te voorschijn, een flinke teef werd om 22.15 uur geboren met een gewicht van maar liefst 366 gram. Ook nu nam de natuur het gelijk over Pien wist precies wat er van haar als jonge teckel mama verwacht werd. Het vlies werd geopend en de pup kon eruit. Ze werd zorgvuldig schoon gelikt en toen de nageboorte kwam werd deze opgegeten en met hulp van ons tot bijna bij de navel afgebeten. Zo mooi om te zien die interactie tussen moeders en zo’n pas geboren pup. Omdat de eerste pup zonder problemen werd geboren hebben wij Sophie onze ondste dochter van 9 jaar ook wakker gemaakt. Want Sophie wilde ook heel graag de bevalling meemaken. Rustig en nog een beetje slaperig is zij op een kussen naast de werpkist gaan zitten. Met stralende oogjes van geluk bij het zien van de eerste pup.
Hierna duurde het nog even voordat de weeën weer opgang kwamen. Toen de weeën eenmaal begonnen duurde het niet lang tot de tweede pup verscheen. Een mooi reutje werd geboren om 23.11 uur met een gewicht van 280 gram. Ook van deze werd de nageboorte netjes opgegeten en de navelstreng ingekort. Wat ook opviel is dat Pien na elke bevalling alles ook druk weer schoon poetste en op likte zodat zij de werpkist vrij schoon hield. Natuurlijk hadden wij ook schone handdoeken om het allemaal zo schoon mogelijk te houden en de pups mooi droog te wrijven.

De volgende serie weeën kwamen weer op met grote ogen keek Sophie naar Pien en zag zij hoe om 23.49 uur het tweede reutjes geboren werd. Ook een flink ventje van 369 gram. Alle pups gingen ook gelijk drinken nadat zij waren schoongemaakt en werden aangelegd bij Pien en dan die eerste smak geluidjes zijn echt zo schattig. Na deze pup duurde het vrij lang voordat er weer wat op gang kwam. Dus toen heb ik Pien buiten nog snel even een plas laten doen en ze dronk wat water. Het was even tijd om pauze te nemen en pas weer om 01.43 uur kwam de tweede teef ter wereld. Ook weer zo’n mooi plaatje van 305 gram. Na deze bevalling heb ik even gewacht en ik merkte dat Pien rustiger werd. Nadat alle pups nog even gedronken hadden heb ik Pien was te eten aangeboden en ze had duidelijk trek gekregen van deze bevalling. Voor de zekerheid heb ik daarna nog 2,5 uur bij haar zitten waken maar de weeën bleven weg en ik kon ook niets meer voelen. Zoals voorspeld tijdens de echo’s zijn Pien en Ott de ouders geworden van twee reutjes en twee teefjes. Tijdens de bevalling heb ik ook nog een aantal foto’s en filmpjes gemaakt. Hiervan zal ik nog een mooi youtube filmpje maken. Deze zal later op de puppy site worden toegevoegd. Maar vandaag toch maar even rustig aan doen want het was een kort nachtje. Maar het is een feit de eerste pups van onze teckel kennel V/D GROTE KLEINE JAGERS zijn geboren!!!!

04-10-2014

pret echo van Pien

pret echo van Pien

Vandaag was Pien gevraagd om nog een keer naar de gezelschapsdierenkliniek te komen om op de opendag het Echo apparaat te kunnen demonstreren. Nou zo’n kans laten wij natuurlijk niet liggen zus zijn met ons hele gezin vandaag even op pad geweest. Het was een gezellige opendag en Sophie vond het maar wat leuk om een soort speurtocht door de hele praktijk te doen. Corina en Eline hielpen mee met de speurtocht en ik was lekker met mensen over Pien aan het kletsen want het was nog even druk in de Echo kamer. Even later was het wat minder druk en mocht Pien op tafel voor haar demonstratie. Ze hoefde nu niet op haar rug te gaan liggen maar mocht gewoon blijven staan. Zo relaxed als ze is stond zij daar dan terwijl haar buikje met gel werd ingesmeerd en daarna was het tijd voor de echo. Dit keer waren de pups zo in beeld. En wat een verschil met een week geleden. Zo enorm gegroeid echt bijzonder dat dit zo snel gaat.

De pups pasten nog maar net/niet in beeld en ze waren ook erg bewegelijk. Als dank dat Pien als demo hond wilde fungeren werden er filmpjes en foto’s gemaakt en deze kon ik met een USB-stick gelijk mee naar huis nemen. Dus na wat geknutsel achter de computer hebben wij weer dit filmpje ervan kunnen maken.

Mocht u interesse hebben in een pup uit dit nest dan kunt u vrijblijvend via de contact met ons nemen. Kijk voor onze gegevens op de contact pagina.
https://www.youtube.com/watch?v=cJknpnPqu4M
http://youtu.be/F79AL354SlI

26-09-2014
Vanmorgen was het dan eindelijk zover en om 9.10 uur had ik een afspraak staan bij de dierenarts om van Pien haar buikje een echo te maken. Hopelijk zou er op deze echo te zien zijn dat Pien daadwerkelijk drachtig is. Mensen in mijn omgeving vroegen aan mij; Merk je dan nog niets aan haar gedrag? Tja heel eerlijk gezegd wil ik het zo graag dat je overal wel om kan denken, dit is een teken dat ze daadwerkelijk drachtig is. Ze eet meer, rust meer en kroelt meer maarja ze zou ook nog altijd schijnzwanger kunnen zijn. Dus ondanks dat ik het vermoeden had dat zij daadwerkelijk drachtig was hield ik toch altijd nog een slag om de arm voor de zekerheid.

Dus om 9.10 uur bij de Dierenarts aangekomen. Eline in de ene arm, camera tas en statief in de andere en met Pien aan de lijn liepen wij de praktijk binnen. Snel Pien nog even gewogen op de weekschaal en vandaag woog zij 9,7 kilo een kleine toename sinds de vorige keer.

De dierenarts riep ons binnen en Pien mocht gelijk op het kussen gaan liggen op haar rug. Met een tondeuse werden er wat haartjes op haar buik weggeschoren om een beter beeld te krijgen bij de echo. Toen was het turen naar het scherm begonnen. In het begin duurde het even maar toen was de eerste pup in beeld en het hartje klopte mooi. Na deze eerste pup werden er ook nog een tweede, derde en vierde in beeld getoond. Dus het lijkt erop dat Pien drachtig is van vermoedelijk vier puppy’s. De dierenarts zei nog dat ze niet altijd alle pups te zien kunnen krijgen. Maar het feit dat Pien drachtig is staat als een paal boven water. Daarom heb ik even de gelegenheid genomen een kort filmpje te maken.

Echo met drie pups in beeld

Echo met drie pups in beeld

Tweede dekking Pien x Ott

Tweede dekking Pien x Ott

Woensdag 27 augustus 2014, tijd voor de tweede dekking van onze Pien. Na weer een stukje rijden kwamen wij weer aan bij Will en Ott. Ook dit keer stond Ott weer als een verliefde puber voor de ramen in de vensterbank te wachten op zijn Pien die voor een tweede date langs kwam. Weer renden ze samen achter elkaar aan. Eerst Ott achter Pien aan toen Pien achter Ott aan. Zelf vind ik het altijd ook erg mooi om te zien dat honden een klik hebben voorafgaand aan de dekking. Dit wisten wij natuurlijk al want het was niet de eerste keer dat ze elkaar zagen. Ook tijdens de zweetwerktrainingen bij Will hadden ze al vaker samen gespeeld met elkaar. Maar wij kwamen niet voor niets dus na een bakje thee en een speel kwartiertje de honden weer even laten plassen en uitrusten en daarna mochten ze weer. Ook dit keer verliep de dekking erg mooi en natuurlijk en zaten ze weer gekoppeld.

De dekking is een feit

De dekking is een feit

Maandag 25 augustus was het dan zover. Pien en ik mochten weer een stukje rijden. De dag ervoor nog 500+ km’s gereden naar de zweetproef met fährteschuh in DL waar wij de eerste prijs in de wacht sleepte en Tagessieger werden. Nu 450 km op en neer naar Will Dokter en Ott voor de eerste dekking van onze ruwharige teckel Pien. Bij aankomst stond Ott al op de uitkijk in de vensterbank voor het raam. De kaarsjes waren al aan en er klonk nog net geen Barry white door de speakers. De ontmoeting was weer erg mooi om te zien. Beiden honden speelden en dansten met elkaar. Eerst even lekker laten dollen. Daarna even een plasje doen en uitrusten om weer even op adem te komen van het spelen. De romantiek kwam tot een hoogte punt met als gevolg een hele mooie dekking. Ze zaten gekoppeld en nu moesten wij even wachten tot het gedaan was. Pien liet het over zich heenkomen en op enig moment lagen ze lepeltje lepeltje tegen elkaar aan uit te puffen.

Progesteron-test bij de dierenarts.

Progesteron-test bij de dierenarts.

Dinsdag 19 augustus ben ik met Pien naar de dierenarts gereden voor de eerste progesteron-test. Tijdens dit eerste bezoek wordt de hond ook gelijk even nagekeken of alles in orde is. Ook werd er een endoscopie gedaan om te zien of alles er naar behoren uitzag. Pien vond het wel even spannend al dat gefriemel aan haar lijf. Wel bleef ze netjes stil zitten tijdens de bloedafname. Hieruit kunnen ze in het laboratorium bij de dierenarts zien hoe hoog de progesteron-waarde is. Pien is helemaal goed gekeurd door de dierenarts en in de middag kregen wij de uitslag van de progesteron-test. De waarde was nog vrij laag dus werd er een vervolg afspraak gemaakt. Zo hebben wij in totaal 4 keer progesteron geprikt de waarde begon duidelijk te stijgen dus het werd tijd om een afspraak te maken met Will en haar ruwhaarteckel Reu Ottokar von den Densenbergen.

Duidelijke vloeiing van de vulva

Duidelijke vloeiing van de vulva

Dinsdag 12 augustus was het dan eindelijk zover. Pien verloor de eerste bloeddruppels waarmee zij haar loopsheid aankondigde. Natuurlijk gelijk even gebeld met Will Dokter zodat zij Ott op de hoogte kon brengen dat hij binnenkort een date heeft met Pien. Tijdens de wandeling snel nog even een foto gemaakt van Pien. Op deze foto’s is duidelijk rode vloeiing te zien bij de vulva van Pien. Duidelijk een teken dat de loopsheid begonnen is.De volgende dag gelijk even gebeld met onze dierenarts om de eerste afspraak voor de progesteron-test te plannen. Daarnaast ook gelijk even de plukker afgebeld waar ik eigenlijk al een afspraak voor had staan. Maar gezien er nu zoveel omgaat in haar lijf wilde ik op advies ook van bekende fokkers Pien nu zoveel mogelijk met rust laten. Dus dat betekend dat het plukken even wordt uitgesteld naar een later moment. Wellicht als ze daadwerkelijk na de echo drachtig blijkt te zijn. Bijkomend voordeel dan zit ze ook weer mooi in haar vacht als de pups geboren worden. Wel zo leuk voor de familie foto’s.

Dinsdag 17 juni 2014, volgens de kalender had Pien haar loopsheid al in moeten treden maar zoals ik al van veel kennissen heb gehoord de natuur laat zich niet dwingen. Het is nog steeds afwachten tot het moment dat de loopsheid haar intrede doet voor Pien. Maar wij zullen u toch zo goed mogelijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen op deze pagina. Wordt vervolgd……..

Zondag 2 maart 2014 zijn Pien en ik nog even wezen trainen in het Noorden bij Will. Na het lopen van het zweetspoor was er nog even tijd voor Pien en Ott om elkaar weer even te zien. Ze hebben lekker even kunnen spelen en voor wij het in de gaten hadden gingen ze al bijna gezamenlijk op pad richting de bosjes. Gelukkig zijn ze (redelijk) goed opgevoed en kwamen vlot terug. Natuurlijk hebben wij gelijk even van dit moment gebruik gemaakt om nog even een mooie foto te maken van dit toekomstige stel. Ze bleven beiden heel erg netjes zitten. Dit is de foto geworden zelf vinden wij hem erg leuk.

Pien & Ott

Pien & Ott

Vrijdag 14 februari 2014 zijn wij met Pien naar dierenhospitaal Visdonk te Roosendaal geweest voor het verplichte ECVO oog-onderzoek. Middels dit onderzoek wordt er gekeken of de teckel geen aandoeningen dan wel een erfelijke afwijking heeft aan de ogen. Dit is een verplicht onderzoek vanuit de Nederlandse Teckelclub omdat ze het ras zo gezond mogelijk willen houden. Gelukkig was Pien helemaal vrij van aandoeningen dan wel oog afwijkingen en mogen wij dus met haar fokken. Nu is het wachten tot de loopsheid haar intrede zal doen.

De verwachting is dat Pien in de Lente dan wel begin van de zomer van 2014 loops zal worden. Tijdens deze loopsheid hopen wij op een succesvolle dekking met de reu Ottkar von den Densenbergen. Deze reu is door ons zorgvuldig uitgekozen. Hierbij hebben wij gelet op de bouw, inteelt-coëfficiënt, gezondheid, het karakter en de werkkwaliteiten van deze nu al reeds zeer succesvolle Choco ruwharige standaard teckel reu.

Dekreu Ott

Dekreu Ott

Voor meer informatie over Ottkar von den Densenbergen klik hier.

Ottkar von den Densenbergen heeft de volgende kwalificatie’s behaald:

Jacht:
Schotvasttest behaald
Spoorluid/J Uitmuntend 100 punten
Zweetproef 20 uur 10000meter Uitmuntend 100 punten
Zweetproef 20 uur 1000 meter Uitmuntend 100 punten
Zweetproef 40 uur 1000 meter Uitmuntend 100 punten
Zweetproef 40 uur 1000 meter Uitmuntend 92 punten
Stöberproef Uitmuntend 96 punten
Veelzijdigheidsproef jeugd Uitmuntend 280 punten
Veelzijdigheidsproef Uitmuntend 278 punten
Kunstbouwproef Duitsland behaald
Kunstbouwproef Frankrijk behaald
Bouwproef natuur behaald

Show:

Uitmuntend CAC / CACIT
BOB Beste van het ras
BIG Beste van de rasgroep
4 BIS 4e plaats beste van de show

De toekomstige pups zullen opgroeien in huiselijke kring samen met Pien de moederhond en onze korthaar Vizsla Xam. Daarnaast zullen onze dochters ook regelmatig met de puppy’s willen knuffelen en spelen dus zij zullen reeds gesocialiseerd worden tijdens de puppy tijd bij ons in huis. Dit nestje zal gefokt worden volgens de eisen van de Nederlandse Teckelclub en die van de Raad van beheer.

SONY DSCHeeft u interesse in één van de pups die hopelijk uit deze combinatie geboren zullen worden? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie en/of een vrijblijvend gesprek. Wij vinden het erg belangrijk dat de pups naar goede adressen toe gaan en dat mensen weten waar aan ze beginnen bij het in huis halen van een puppy. Wanneer u een hond neemt is dit natuurlijk niet vrijblijvend. Net als bij kinderen in aandacht en opvoeding erg belangrijk. Hoe meer tijd u hier aan besteed hoe beter en sterker de band tussen u en uw hond zal worden. Wij zouden het erg leuk vinden wanneer u als pup eigenaar ook actief met uw nieuwe maatje aan de slag gaat. Een goede hondenschool, jachttraining of zweetwerktraining is zeer aan te bevelenen. Uw teckel zal dit zeker heel erg waarderen. Ze vinden het erg leuk om te leren en samen met u dingen te ondernemen. Ze zijn ook erg slim en kunnen ook erg goed acteren wanneer ze ergens geen zin in hebben. Laat u daardoor niet misleiden 😉 .

U kunt ons bereiken via de mail of per telefoon:

e-mail : Pienjachtteckel@gmail.com
telefoon : 06-38316930 (of buiten NL +31638316930)

One thought on “Puppy info

  1. Pingback: De Puppy pagina bijgewerkt!!! | Teckel Pien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *