1e nazoek voor Odie

Vorige week zondag kregen wij een appje van Barend de baas van Odie (Jip v.d. Grote Kleine Jagers). Er was namelijk een aanrijding met een ree gemeld en deze was reeds dood. Nu kreeg hij de kans om samen met Odie alvast te proeven aan het doen van een echte nazoek. Dat is natuurlijk een mooie gelegenheid voor een jonge hond om ervaring op te doen. Zeker als ze in opleiding zijn tot zweethond. Ik zei nog tegen Barend:” probeer dan ook wat foto’s of een filmpje te maken”, en dat zou hij doen.

Een poosje later wij waren op dat moment even lekker aan het winkelen voelde ik mijn telefoon een aantal keer trillen achter elkaar. Nieuwsgierig als ik ben toverde ik snel mijn telefoon te voorschijn. Benieuwd naar of dit berichtjes van Barend zouden zijn. Bij het kijken naar mijn beeldscherm begonnen mijn mondhoeken om hoog te krullen. Vol trots en met een brede glimlach op mijn gezicht toonde ik de foto’s van Odie bij zijn eerste nagezochte ree aan mijn vrouw. Wat waren wij toch trots op die Kleine Odie die op de leeftijd van 4 maanden zijn eerste nazoek had mogen doen.

Op de terug weg van het shoppen toch nog even gebeld met Barend om te horen hoe het was gegaan. Het was duidelijk uit zijn manier van vertellen op te maken dat ook hij erg trots was op zijn kleine jachtmaat Odie. Het ree was kort na de aanrijding overleden en lag kort langs de weg. Om Odie toch wat te laten doen hadden ze het ree een meter of 50 weggesleept en daarna even gewacht voordat Odie het mocht gaan zoeken. Kleine Odie deed dit heel dapper en wist nadat hij een paar keer van het spoor afging dit toch elke keer weer op te pakken. Zo bracht hij zijn baasje bij het ree en deze werd dan ook dankbaar door Odie in bezit genomen. Barend en Odie waidmannsheil met jullie eerste nazoek wij zijn trots op jullie!!!!

Hieronder een kort filmpje van deze nazoek:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *