Mooi spoor op de laatste dag van de vakantie

Gisterenochtend op zondag 9 augustus 2015 vroeg kwam ik weer aan bij jachtmaatje Arie. Samen met zijn teckel Max en mijn teckel Pien zijn wij samen naar Twente gereden om daar weer een mooi oefenspoor te lopen met de hondjes. Het was lekker rustig op de weg dus dat schoot goed op. Aangekomen bij het mooie bos lekker Pien en Max even laten lopen en Will kwam er ook aan. Na een lekker bakkie en een donut waren Pien en ik als eerste aan de beurt om een spoor te lopen. Vol zelfvertrouwen liep Pien mee aan het touw naar het begin van ons spoor. Netjes Pien afgelegd en haar plaats laten houden. Zodat ik de aanschotplaats kon inspecteren. Pien opgepakt en ingezet en ze ging gelijk aan het werk. Mooi en met goede lijnspanning werkte ze het spoor uit na een poosje verwees ze netjes het eerste wondbed. Even flink beloond en daarna weer verder het spoor ging naar rechts. Mooi liepen we samen verder genietend van het mooie bos liep ik voorbij een afgezaagde boomstronk zonder gezien te hebben dat hier een verwijspunt op lag. Baalde wel even dat ik deze gemist had. De tweede miste ik ook maar het tweede en derde wondbed niet deze verwees Pien weer super. Het laatste verwijspunt zag ik ook liggen deze lag niet op een boomstam en ook deze liet Pien mooi aan mij zien. Nog even een stukje lopen en na ruim 1000 meter bracht Pien mij naar het eindstuk van dit 40 uur oude spoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *