Puppy training bij Multi-dog

header01

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Pleun en ik mochten naar Dinteloord gaan voor de eerste puppy training bij hondenschool “Multi-dog” . De vrijdag ervoor hadden wij reeds een theorie avond gehad zonder hond. Dit om het doel en de manier van trainen te verduidelijken. Daarnaast ook om een inzicht te krijgen over hoe honden en ook vooral puppy’s denken. Zo’n theorie avond is altijd weer leerzaam want ook ik heb er toch weer wat van opgestoken.

Maar dinsdag kwamen wij aan en ik zag dat er al een aantal andere cursisten aanwezig waren. Onze groep bestaat uit twee Golden Retriever pups uit hetzelfde nest, een Labrador Retriever, Een Wetterhoun en twee teckels namelijk Pleun en Aafje. Aafje het zusje van Pleun zit ook in deze groep alleen deze waren een maandag al geweest omdat zij deze dinsdag verhinderd waren.

Op zo’n eerste puppy training doen de hondjes heel veel indrukken op. Nieuwe omgeving, mensen, honden, geluiden etc. Daarom is het goed om te zien dat zo’n eerste training de  lat laag blijft. Wij zijn deze trainen aan de slag gegaan met de commando’s VOLG en ZIT. Door te trainen op succes kunnen de puppy’s heel snel gaan leren. Als baas heb je de neiging om opdracht snel te moeilijk of te lang te maken waardoor de pup zijn aandacht verliest. Bij Multi-dog werd door onze trainer Arno heel goed duidelijk gemaakt dat het trainen op succes de basis is. Als het dan eenmaal goed gaat kan een oefening moeilijker of langer gemaakt worden. Maar dat was nu nog niet aan de orde.

Pleun deed het voor haar eerste les erg goed. Ze volgde nestjes. In het begin sprong ze nog vrij veel omdat ze dan dacht bij haar lekkere beloning te kunnen komen. Maar als snel kreeg ze door dat dit niet de bedoeling was. Arno onze trainer omschreef Pleun als een mooi en open hondje met veel aandacht voor de baas. Dat zijn woorden waar je als baas erg blij van wordt. Deze week lekker elke dag kort even trainen met Pleun en dan mogen wij dinsdag weer op les en dan is Aafje ook van de partij….

Eenmaal thuis gekomen ging het licht uit bij Pleun moe van alle indrukken viel ze tevreden in slaap gevallen.

20160907_13163420160907_132401

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *